Tortilla házilag

2012. ápr 24. | Írta | Kategória: Receptek

Már több alkalommal olvashattatok oldalunkon olyan recepteket, amik szinte megvalósíthatatlannak tűnnek otthon. A házilag elkészíthető szaloncukorbonbon és burfi mellett most itt a tortilla.

Bár ez nem nyalánkság, de első pillantásra szintén bonyolultnak tűnhet az elkészítése. Ehhez képest a tortilla tésztájának meggyúrása és kisütése nemhogy bonyolult, de szinte el sem rontható.

Az igaz, hogy kevesebb munkával jár, ha megvesszük a boltban, de ki akar egy vagyont költeni? Ráadásul semmi extra nem kell hozzá – még a mostanában csillagászati árakon megvásárolható tojás sem!

Lássuk az egyszerű, ám nagyszerű elkészítést!

Elkészítés:

A liszthez, sóhoz és sütőporhoz hozzáöntöm az olajat, majd fokozatosan annyi vizet, hogy lágy, gyúrható tésztát kapjak. A tésztát 5-10 percig gyúrom, míg teljesen homogén nem lesz. Ekkor 8 egyenlő részre osztom, amit körülbelül fél óráig pihentetek letakarva. Ezeket egyesével kinyújtom, majd palacsintasütőben zsiradék nélkül megsütöm mindkét felét, míg hólyagos nem lesz.

Az így elkészített lapba bármit tekerhetek, amit szeretnék. Az alap a salátaágy, erre érdemes valamilyen öntetet és húst tenni. Ha megtöltöttem, felcsavarom,tortilla és az egyik végét behajtom.

 

Hozzávalók:

fél kg liszt
fél dl olaj
fél csomag sütőpor

víz

Címkék:

Szólj hozzá!